[3/3] Cum sa comunici eficient cu copilul tău atunci cand apar probleme?

CURSUL KIDS' SAFETY by Alex Peneș

Protejează-ți Copilul de Pericolele din Mediul Online

Află Pas cu Pas Metodele prin care îi vei putea Oferi Copilului un Mediu Online Sigur, Fără a-l Urmări de Dimineață până Seara

Vreau să știu ce face copilul meu pe internet

Am auzit cuvintele astea de atâtea ori de când am început să lucrez în domeniul online.

Părinți care vor cu disperare să își protejeze copiii și să se asigure că aceștia sunt în siguranță atunci când sunt online. Ca părintele unei fetițe de 8 ani pe care o cheamă Gloria și care mi-a transformat pur și simplu viața, te înțeleg perfect.

Nici nu îmi pot închipui ce aș face dacă i s-ar întâmpla ceva, nu pot să mă gândesc la asta nici măcar o secundă fără să strâng din pumni și să scrâșnesc din dinți.

Ea este minunea vieții mele, uitându-mă la ea în fiecare zi simt că am un rost pe acest pământ și că tot ceea ce am făcut până acum înseamnă ceva.

Și când mă gândesc că minunea mea deja folosește internetul și e la curent cu ultimele trenduri de pe Tik Tok și Instagram.

Acum mai mult ca niciodată, în tot acest context al pandemiei globale, copiii petrec mai mult timp ca oricând pe internet. Ai timp ca părinte să verifici tot ceea ce vede copilul tău pe internet între două lecții pe Zoom?

Ești sigură în acest moment că îți protejezi copilul de pericolele care s-au multiplicat odata cu trecerea masivă a educației în zona online?

Și Totuși, ce e ăla Tik Tok?

Știu, mi-am pus și eu întrebarea asta când fetița mea a început să îmi cânte o melodie despre nu știu ce rechin.

Atunci am realizat pentru prima data că lucrurile astea nu pot fi evitate. Fetița mea este pe internet și poate să interacționeze cu tot felul de oameni.

Și asta face chiar acum poate și copilul tău. Este pe Internet, în mediul online. Sunt sigur că, la fel ca mine, vrei și tu să știi ce face acolo.

E o lume nouă și care poate te sperie. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te resemnezi și să nu faci nimic.

Mă ocup de mai bine de 15 de ani cu lumea online și am învățat în tot acest timp foarte multe lucruri, dar nu m-am gândit niciodată până în acel moment că lucrurile pe care le-am învățat mă vor ajuta să îmi protejez copilul de aceste pericole.

Nu mai poți ignora provocarea

Ce îți spun ție următoarele 4 expresii: Cyberbullying » Online Grooming » Sexting  » Reputație Online?

Acest al patrulea are mai multă legătură cu tine și o să îți explic imediat exact și cum. Revenind însă, dacă nu ești familiară cu acești termeni, înseamnă că ar trebui să tratezi cu foarte multă seriozitate problema.

Termenii de mai sus din păcate reprezintă o realitate tristă. În funcție de vârstă, șansele sunt foarte mari ca și copilul tău să ajungă mai devreme sau mai târziu față în față cu aceste pericole. Iar asta nu este să știi doar o vorbă în vânt, ci se bazează pe statistici.

Studiile arată că 54% dintre copiii cu vârsta între 12 și 17 ani afirmă că au fost jigniți, atacați și că au sechele emoționale în urma interacțiunilor online.

43% dintre aceiași copii au recunoscut că au primit sau au văzut mesaje și materiale sexuale în urma interacțiunilor de pe internet. Un Studiu Salvați Copiii din 2019 a arătat că 61% dintre copii s-au simțit inconfortabil ca urmare a ceva văzut pe internet.

Iar la nivel mondial, situația continuă să devină din ce în ce mai dramatică. Vârsta medie la care copiii interacționează cu mediul online continuă să scadă. Copilul tău va începe să fie expus la aceste pericole încă ÎNAINTE să meargă la școală.

Cyberbullying

Este cea mai ușoară agresiune care apare în mediul online, dar chiar și ea poate lăsa urme adânci:

M, fetița de 12 ani a unor prieteni se juca pe tabletă un joc online. Nu este important numele pentru că fenomenul este foarte răspândit. Se vedea că privea momentele de joacă cu teamă parcă, aproape groază. Am întrebat-o de ce și până la urmă mi-a spus că era tristă, pentru că ceilalți copii își băteau joc de ea non-stop pentru că avea “hainele” standard gratuite din joc, în timp ce lor le dăduseră părinții bani să își cumpere altele customizate.

Un copil de 12 ani care primea mesaje în care era înjurată, în care i se spunea că este săraca și că nu are ce căuta acolo. Și asta este doar o variantă, un exemplu, pentru că cyberbullying-ul se poate manifesta în multe alte moduri.

Te încurajez să vorbești cu copilul tău! Există șansa foarte mare să fi trecut prin ceva similar la un moment dat…

Online Grooming

Pe internet sunt foarte multe feluri de oameni, nu toți cu intenții bune. În spatele unui ID fals se poate ascunde un pedofil sau cine știe ce alt om cu intenții grave.

Se estimează că în fiecare zi sunt activi în mediul online în jur de 500.000 de prădători sexuali. Și conform FBI-ului, peste 50% dintre victimele exploatării sexuale în mediul online au între 10 și 15 ani.

Îți pot da mult mai multe cifre de genul ăsta, dar mi se ridică instant tensiunea doar când mă gândesc la subiectul ăsta.

Sexting

Sună a ceva destul de nevinovat nu? Este un fenomen foarte răspândit care presupune schimbul de poze și videoclipuri cu tentă sexuală între copii. Este un fenomen foarte întâlnit.

Cercetările arată că până la vârsta de 17 ani, mai mult de 30% dintre copii au trimis imagini nud/semi-nud cu ei înșiși unor persoane pe care nu le-au cunoscut vreodată în viața reală, ci doar de pe internet.

Ce faci tu pentru a te asigura că astfel de imagini cu copilul tău nu ajung în mâna unor pedofili sau să fie postate mai apoi în diverse medii online fără acordul său?

Cred că aș putea să vorbesc câteva zile despre subiectele astea, însă nu de asta te afli aici. Am vrut doar să te fac să înțelegi că pericolele sunt reale și că este de datoria noastră ca și părinți să le oferim copiilor atât un mediu sigur în care să se poată manifesta, cât și o educație care să îi ajute să evite singuri cât mai multe dintre aceste capcane.

Cum pot să îmi ajut copilul să fie în siguranță?

În primul rând este foarte important să știi că internetul și mediul online nu sunt un bau bau.

Poți învăța să navighezi în acest mediu și să te asiguri că copilul tău este în siguranță. El deja navighează pe internet, este acolo, expus tuturor pericolelor pe care ți le-am spus. De asta este și foarte important să faci ceva cât mai repede.

Pare greu la început, dar pe măsură ce vei descoperi din ce în ce mai multe elemente, vei vedea că acest puzzle nu este unul super complicat.

Te poți apropia de copilul tău și poți să îi fi un model pentru el și în mediul online.

Pentru asta însă ai nevoie de informațiile corecte, de sfaturi testate, bazate pe studii și cercetări. Pe scurt, ai nevoie de lucruri care chiar funcționează.

Exact asta vreau să îți ofer, o nouă perspectivă asupra internetului și asupra modalităților prin care îți poți proteja copilul în mediul online.

Vei vedea cum acest mister care este astăzi pentru tine zona online se va transforma într-un loc în care tu și copilul tău vă veți putea petrece timpul împreună, beneficiind de extraordinarele avantaje pe care le oferă.

Vrei să Previi sau să Repari?

Să știi că nu încerc să te sperii sau să te panichez inutil. Vreau doar să ai toate datele necesare pentru a putea să iei măsuri din timp.

Ai înțelege toate lucrurile de mai sus într-o secundă dacă ai trece printr-un incident de acest gen, care să-ți afecteze viața personală sau mai rău, a copilului și implicit a familiei tale.

De asta vreau să te ajut să îți iei toate măsurile de precauție. Așa cum la doctor este mai bine să te duci preventiv decât atunci când te doare ceva și în mediul online este de 1 000 de ori mai bine să previi decât să stingi incendii.

Lasă-mă să te ajut

Poate copilul tău are deja acces la internet, sau poate urmează să se întâmple asta. Crezi că o simplă discuție de genul “Ai grijă ce faci!” va fi suficientă pentru ca el să se ferească de pericole?

Adevărul este că oricâtă bunăvoință ai avea, dacă nu știi care sunt pașii potriviți, îți va fi aproape imposibil să te asiguri că copilul tău este în siguranță.

Asta este lumea în care trăim și nu ai de ales, trebuie să te adaptezi noii realități.

Și pentru că visul meu dintotdeauna a fost să îi ajut pe ceilalți, vreau să îți ofer șansa de a beneficia de toată experiența mea de aproape 15 ani în domeniul online.

Așa că îți ofer astăzi șansa de a te înscrie, pentru prima dată, la cursul “Protejează-ți Copilul de Pericolele din Mediul Online!”.

Este un curs online experiențial care va dura 6 săptămâni și în care te voi învăța TOȚI pașii concreți pe care trebuie să îi faci pentru a asigura copilului tău o experiență online lipsită de riscuri.

Voi fi alături de tine pe tot parcursul cursului și te voi ajuta să depășești probleme atunci când ele apar, te voi încuraja și te voi ajuta să te familiarezi cu mediul online.s

Îți voi arăta totul de la zero

Nu trebuie să știi absolut nimic despre mediul online pentru a avea rezultate în acest curs. Te voi învăța tot ceea ce trebuie să știi, pas cu pas. Deci nu trebuie să îți faci griji dacă nu știi cu ce se mănâncă lucrurile astea.

Mă voi asigura că până la finalul acestui curs vei beneficia de toate aceste avantaje:

Pe scurt, acest curs experiential este punctul perfect de plecare dacă vrei să te asiguri de siguranța copilului tău în mediul online.

Și mai presus de asta, în urma lui vei învăța și cum poți să folosești cu adevărat resursele extraordinare pe care mediul online vi le pune la dispoziție ție și familiei tale.

Vino alături de mine și haide să parcurgem împreună această călătorie!

Reducerea de 200 RON este valabilă până la expirarea cronometrului

Eu sunt Alex Peneș

Sunt Antreprenor, Marketer Online și Autor de Cursuri Online.

Dar mai presus de toate astea, sunt tată. Acum 8 ani, când s-a născut Gloria, viața mea s-a schimbat radical. Pot spune că atunci am devenit cu adevărat o nouă persoană.

Atunci mi-am dat seama că adevărata mea vocație și pasiune este să îi ajut pe cei din jurul meu să ajungă la rezultate dorite.

Probabil că moștenesc darul de a le împărtăși altora ceea ce știu de la bunica mea. Marcela Peneș o chema și a fost învățătoare mai mult de 40 de ani. Dar nu s-a oprit acolo și a publicat peste 400 de manuale și cărți școlare de-a lungul vieții, fiind primul autor de Manuale Școlare din România de după Revoluție.

Simt nevoia să duc mai departe această moștenire și de asta vreau să ofer tinerei generații cât de mult pot. Cred în această misiune cu toată ființa mea! 

Am făcut asta în domeniul online în ultimii ani și pot să îți spun cu mândrie ca peste 750 de oameni au beneficiat de cursurile și de expertiza mea, pe diferite subiecte.

Și tu poți fi unul dintre ei!

Mi-a plăcut întotdeauna să îi las pe alții să vorbească despre mine sau despre ceea ce fac. De asta nu vreau să insist cu realizările mele. Ce vreau să îți împărtășesc însă este bucuria pe care o simt în fiecare zi în care îmi privesc fetița în ochi.

Ea este de departe cea mai mare realizare pe care o voi avea vreodată în această viață. Și de asta știu cât de important este să am în fiecare moment grijă ca ea să fie în siguranță.

O să fiu 100% sincer cu tine și o să îți spun că am emoții la lansarea acestui curs. Pentru mine este cel mai personal curs pe care îl voi lansa vreodată, pentru că sunt investit total în subiect.

Cred cu tărie că este misiunea și datoria mea să ajut cât mai mulți părinți ca tine să aibă grijă de copiii lor în mediul online.

Sper sincer că vei fi unul dintre ei…

Cum se va desfășura Cursul Online?

Acest curs va dura 6 săptămâni. Vor exista pe 6 webinarii, câte unul pe săptămână. Webinariile vor fi LIVE în fiecare Marți, de la ora 19:00.

Vei putea să urmărești aceste webinarii de oriunde te-ai afla, nu este nevoie să downloadezi niciun program sau ceva de genul ăsta.

Webinariile vor avea loc pe grupul privat de Facebook asociat cursului. Acest grup privat va fi practic grupul de suport. Toți participanții vor primi acces la el, iar aici pe acest grup vei găsi toate materialele legate de curs, vei putea să pui întrebări și așa mai departe.

Dacă ratezi un Webinar nu ai de ce să îți faci griji înregistrările tuturor webinariilor precum și toate celelalte materiale din curs vor rămâne ale tale pentru totdeauna. Pe plaftorma de curs vei putea să revezi toate informațiile și vei avea misiuni de îndeplinit, tocmai pentru că vreau să mă asigur că informația este asimilată cum trebuie.
Cursurile clasice în care cineva vine și îți prezintă informație și atât, au o rată de succes foarte scăzută. Mai puțini de 3% dintre cei care încep un astfel de curs îl și termină.

Asta pentru că Informația nu este Educație.

În acest curs experiențial vei fi ghidată și ajutată la fiecare pas. Îmi voi pune toată experiența în slujba ta și vei avea parte cu adevărat de un proces educațional, nu doar de unul informativ.

Ce se întâmplă în webinarii?

În aceste 6 webinarii îți voi arăta la început pas cu pas ce trebuie să faci pentru a descoperi cum folosește copilul tău internetul și ce algoritmi se ascund în spatele celor mai importante aplicații online.

Apoi ne vom concentra pe metode prin care te poți asigura că zona online este sigură pentru copilul tău.

Vei învăța cum să comunici mai bine și mai eficient despre acest subiect cu copilul tău, vei înțelege mai exact ce presupune acest fenomen și în cele din urmă, îl vei putea supraveghea direct prin câteva tool-uri pe care te voi ajuta să înveți să le folosești.

Nu vreau în acest curs să te învăț să blochezi toate dispozitivele din casă doar pentru ca copilul tău să nu mai poată acces conținut periculos online, nu despre asta este vorba aici.

În webinarii îți voi pune la dispoziție toate metodele de care ai nevoie pentru a avea un mediu echilibrat în casă și pentru a te asigura că copilul tău nu este vulnerabil în mediul online, oricât de mult timp ar petrece acolo.

Vei Primi Răspunsuri la Toate Întrebările

Mă voi asigura că îți voi răspunde așa cum trebuie la fiecare întrebare și că vei găsi întotdeauna o rezolvare.

Scopul final al acestui curs este să te facă să înțelegi mult mai bine cu ce se mănâncă lumea online și să fii sigură că îți poți proteja copilul de pericolele ce pândesc acolo

Programul Cursului: Ce vei învăța concret în fiecare săptămână

 • Explicarea conceptului de internet, online și prezentarea pe scurt a principalelor beneficii ale acestui mediu.
 • Explicarea pe larg a pericolelor care apar în mediul online. Îți voi arăta cele mai recente studii existente pe piață care arată ce pericole îl pândesc pe copilul tău pe internet.
 • Detalii organizatorice (explicații despre cum va funcționa concret cursul, despre platforma de curs și ce vei obține pe parcursul celor 6 săptămâni - îți voi explica totul într-un mod cât mai simplu ca să mă asigur că beneficiezi la maximum de toate resursele pe care ți le voi pune la dispoziție).

 • Vei afla de ce este important să fii la curent cu ceea ce face copilul tău pe internet și cum să faci să înțelegi mai ușor noile tehnologii.
 • Îți voi explica cu exemple concrete cât mare este impactul unui incident în mediul online și de ce este fundamental să te asiguri că faci tot ceea ce poți pentru a îți proteja copilul.
 • Vom pune accentul pe partea psihologică aici, pentru că este important să vorbești așa cum trebuie cu copilul tău și să îl ajuți să conștientizeze pericolele care îl pândesc și să știe ce poate face pentru a le preveni.

 • Primul webinar axat pe lucruri 100% concrete. Află în primul rând care sunt dispozitivele de care trebuie să ai cea mai mare grijă.
 • Te voi învăța apoi care sunt setările corecte care îți asigură nivelul cel mai mare de protecție.
 • Vei vedea exact pas cu pas unde trebuie să umbli în meniuri și ce schimbări poți face pentru ca să fiți în siguranță.

 • Așa cum atunci când iese afară te uiți pe geam din când în când pentru a te asigura că este bine, există și în mediul online această posibilitate.
 • Îți voi arăta care sunt cele mai bune aplicații pentru a monitoriza activitatea copilului tău în mediul online.
 • Vei afla cum să le setezi și cum să le configurezi pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a fi în același timp sigură că experiența lui pe internet nu are de suferit.

 • Câteodată crizele nu pot fi evitate, oricât am încerca. În acest webinar însă te voi învăța care sunt cele mai bune metode pentru a gestiona o astfel de situație.
 • Vei afla care sunt pașii pe care trebuie să îi iei imediat ce o astfel de situație apare ca să îi asiguri o rezolvare rapidă și pozitivă.
 • Vei ști exact ce trebuie să faci în cazul în care ceva nu merge bine și vei vedea cât de mult contează să ai o reacție fermă și potrivită încă de la început.

 • În acest ultim webinar îți voi arăta viitorul mediului online și îți voi explica ce urmează să se întâmple.
 • Vei înțelege în ce direcție se îndreaptă lucrurile și ce poți face tu pentru a te asigura că ești mereu la curent cu noutățile.
 • Vom face o recapitulare a materiei pentru a ne asigura că lucrurile au fost cu adevărat bine învățate.

*Pe lângă lucrurile de mai sus, la finalul fiecărui Webinar va exista o secțiune de Întrebări și Răspunsuri unde voi răspunde pe larg la orice nelămuriri ai putea avea, pentru a mă asigura că toate conceptele au fost înțelese așa cum trebuie.

**De la o săptămână la alta, vei avea în platformă teme pentru acasă care te vor ajuta să te familiarizezi cu conceptele pe care le înveți în Webinariile Live și să începi să le aplici.

De ce să te înscrii la curs?

Reducerea de 200 RON este valabilă până la expirarea cronometrului

Cât ai fi dispusă să plătești pentru siguranța copilului tău?

Știu că îți iubești copilul mai mult decât te iubești probabil pe tine însăți.

Tocmai de asta vreau să te ajut să te asiguri că este în siguranță în mediul online. Nu vreau să ajungi să îmi dai drepate și să fie prea târziu, pentru că mă pun în postura ta atunci și mi se sfâșie inima.

Singura soluție este să încerc să te conving să îi oferi copilului tău protecția de care are cu adevărat nevoie în această lume aflată în mișcare.

Cum poți să faci asta? Participând la acest curs complet, care te va învăța fiecare pas pe care trebuie să îl iei pentru a te asigura că copilul tău are parte de ce este mai bun. Și totul la un cost de doar 797 de RON.

Practic, asta înseamnă că vei plăti pentru siguranța copilului tău 82 RON pe săptămână. Adică undeva la 12 RON pe zi.

Să vedem, ce mai poți cumpăra de 12 RON pe zi:

 • Cam ăsta este prețul unei cafele, dar nu din aia foarte bună
 • O cartelă de Metrou cu Abonament pentru o zi și îți mai rămân bani și pentru un bilet de tramvai.
 • 8 Covrigi.
 • Nu mai vorbesc despre țigări sau altele pentru că deja depășim cu mult bugetul…

Ai putea deci să faci asta cu acei 12 RON pe zi, sau ai putea să îi investești pe o perioadă de 6 săptămâni în tine și în copilul tău, învățând:

 • Cum să folosești la maximum internetul și să vă bucurați de partea lui creativă și educațională.
 • Cum să preveniți și să recunoașteți amenințările online.
 • Cum să îți protejezi dispozitivele și să nu riști vreodată să îți pierzi documentele prețioase.
 • Cum să te apropii de copilul tău și să nu mai simți că încearcă să se ascundă de tine.
 • Cum să fii una dintre puținele mame care sunt conectate cu adevărat la viața copiilor lor.

A venit timpul să îți vezi Prioritățile!

Nu ești mulțumită?

Nicio Problemă, Primești toți banii înapoi!

Clienții cu care am lucrat de-a lungul timpului au obținut întotdeauna rezultate. În proporție de 99% am rezonat și am reușit să lucrăm foarte bine împreună.

În cazul în care îți faci însă griji că acesta nu va fi cazul tău, vreau să mă asigur că nu îți asumi absolut niciun risc.

Astfel, am hotărât să îți ofer următoarea garanție:

Dacă nu ești mulțumită de curs și de materiale, sau dacă pur și simplu nu-ți place fața mea, ai 14 zile la dispoziție (de la începerea efectivă a cursului, adică de la data primului webinar) ca să îți ceri bani înapoi. În momentul în care vei face asta, îți voi returna suma integrală, fără alte întrebări.

Îți ofer această garanție pentru că știu cât de multă calitate este în acest curs și vreau să elimin pe cât posibil orice bariere care te-ar putea opri să participi la el.

Ce spun persoanele cu care am colaborat?

Doru Pelivan

CEO Kiwi Agency și eduKiwi, Marketer online

Xonia

Australian & Romanian artist, songwriter, dancer & choreographer
SeniorMasterclass este cursul international despre Instagram predat de Alex Penes

Ce pierzi dacă nu te înscrii la curs?

Reducerea de 200 RON este valabilă până la expirarea cronometrului

Întrebări frecvente despre acest curs

Prețul întreg al cursului fară reducere este de 797 RON. 

Da, plata în 2 rate de 320 RON fiecare este disponibilă.

Plata se poate efectua cu cardul, sau prin transfer bancar.

Oficial, cursul va începe în data de 27 Octombrie 2020 și va dura 6 săptămâni.

Prima întâlnire LIVE va avea loc Marti 27 Octombrie 2020, de la ora 19:00.

Vei avea la dispoziție oricând înregistrările în platforma special dedicată cursului.

Garanția 100% money back este valabilă pentru 14 zile de la data începerii oficiale a cursului.

Dacă în aceste 14 zile tu decizi că acest curs nu este pentru tine, ne contactezi, iar noi îți vom restitui pe loc plata, fără  nicio problemă sau întrebare suplimentară.

Comunitatea va rămâne în permanență acolo pentru tine și vei avea acces la ea pe viață.

Da. Toate materialele pe care le vei primi în cele 6 săptămâni, incluzând aici înregistrările webinariilor, vor rămâne ale tale pe viață și le vei putea accesa oricand dorești.

Cât de mult îți iubești copilul?

Ai ocazia acum să îi oferi copilului tău protecția de care are nevoie.

Poți să te asiguri că copilul tău este în siguranță deplină în mediul online și puteți să învățați împreună să vă bucurați de beneficiile creative și educaționale pe care internetul le oferă.

Meritați asta!

Te invit să pornești în această călătorie cu mine și îți promit că la finalul celor 6 săptămâni, vei avea toate uneltele necesare pentru a îi asigura copilului tău o experiență așa cum trebuie în mediul online.

Pune-l pe copilul tău pe primul loc și veți avea amândoi numai de câștigat.

Eu sunt aici să îți arăt concret cum să faci asta. Te voi susține, te voi motiva și voi avea grijă să ajungi la final.

În acest curs vei primii sfaturi concrete și cele mai noi informații. Vei avea alături de tine o comunitate de oameni extraordinari, care își doresc același lucru ca și tine, să asigure copiilor lor protecția de care aceștia au nevoie.

Îmi permit deci să te întreb încă o dată:

Ce mai aștepți?

Reducerea de 200 RON este valabilă până la expirarea cronometrului

Contact

Alex Penes

Antreprenor, Marketer Online și Autor de Cursuri Online

În cazul în care ai întrebări sau ai nevoie de alte informații pe care nu le-ai găsit pe această pagină, te invit să mă contactezi: [email protected]